Selecteer een pagina

Om goed gevonden te worden worden in Google is het belangrijk dat de pagina’s en blogs die je maakt op de juiste manier geschreven worden.

Deze SEO tekst zorgt ervoor dat Google weet over welk onderwerp de tekst gaat en hoe waardevol de inhoud van de tekst is.

Een goede SEO tekst is niet zo moeilijk als je rekening houdt met een paar simpele regels. Deze regels zijn:

1. Kies het juiste zoekwoord

Mijn dochters hebben de webshop MermaidSisters.nl. Een relevant zoekwoord is zeemeerminnenstaart. De vraag is of dit het beste zoekwoord is om een SEO tekst over te schrijven.

Hiervoor gebruik ik altijd kwfinder.com van Mangools (ref. link). Je tikt het zoekwoord in, geeft het land en de taal aan en je krijgt een mooi overzicht.

  • Welke varianten zijn er op dit zoekwoord
  • Wat is het zoekvolume, zoeken er veel of weinig mensen op
  • Is er veel concurrentie op het zoekwoord

Het zoekwoord zeemeerminnenstaart zoeken maandelijks 3200 mensen op. Maar op het zoekwoord zeemeermin staart zoeken maandelijks 12.000 mensen.

In dit geval is het dus interessanter om de SEO tekst over het onderwerp zeemeermin staart te doen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op een later moment nog een aparte tekst te schrijven over zeemeerminnenstaart zodat je ook daar hoger op scoort in Google.

2. Opbouw van je SEO tekst

Je schrijft een SEO tekst en geen boek, houd hier rekening mee. Mensen nemen meestal niet uitgebreid de tijd om alles te lezen maar scannen de tekst.

Om je teksten leesbaar te maken kun je de volgende tips gebruiken:

  • Gebruik korte en duidelijke zinnen
  • Alle tekst moet relevant zijn. Als iets niets toevoegt laat het dan weg
  • Schrijf korte alinea’s
  • Maak kernwoorden in alinea’s vetgedrukt zodat ze beter opvallen
  • Maak gebruik van bulletpoints
  • Gebruik afbeeldingen in je tekst

Kopjes

Gebruik kopjes in je tekst waarin het zoekwoord verwerkt is. Het maakt je tekst leesbaarder voor je bezoekers en Google begrijpt beter wat het onderwerp van de tekst is.

Verander een tekst in WordPress eenvoudig van normaal (alinea) naar b.v. Koptekst 2.

Om kopjes te maken gebruik je H1 (koptekst 1), H2 (koptekst 2) etc.. De titel van je tekst maak je in H1 (WordPress doet dit vaak automatisch).

Voor belangrijke kopjes gebruik je vervolgens H2 (koptekst 2). B.v. in dit artikel “2. Opbouw van een SEO tekst”. Voor subkopjes, zoals in dit geval “Kopjes” of “Afbeeldingen bij een SEO tekst” gebruik je H3 of Koptekst 3.

Zoekwoorden

Om te zorgen dat Google doorheeft wat het belangrijkste onderwerp van de pagina is moet je het zoekwoord regelmatig terug laten komen in de tekst.

Het aantal keer is afhankelijk van de lengte van je tekst. Heb je een tekst van bijvoorbeeld 600 woorden dan is 20 keer je zoekwoord gebruiken echt wel minimaal.

Overdrijf het niet en houd de tekst wel leesbaar.

Afbeeldingen bij een SEO tekst

Google weet niet wat er op de afbeeldingen staat in je tekst. Het is dus belangrijk om Google dit uit te leggen.

Dit doe je in eerste instantie door de bestandsnaam aan te passen. Voordat je een afbeelding upload naar wordpress verander je eerst de bestandsnaam van IMG564.jpg naar b.v. zeemeermin-staart.jpg.

Ook is het belangrijk om een goede beschrijving mee te geven aan een afbeelding. Hierdoor weet Google nog meer over de afbeelding.

Lengte van een SEO tekst

Hoeveel woorden heb je nodig voor een goede SEO tekst? Vaak wordt een getal genoemd van minimaal 300 woorden.

Zelf kijk ik liever naar de concurrentie. Als er veel concurrentie is op een zoekwoord en alle hoge posities hebben minimaal 700 woorden dan kom je er niet met 300 woorden.

Zorg daarom dat jouw teksten gewoon langer zijn dan die van je concurrent.

Weergave zoekresultaten

Als je de SEO tekst klaar hebt wordt het tijd voor de finishing touch. Hoe zorg je ervoor dat jouw website opvalt tussen alle resultaten in Google.

In dit voorbeeld zoek je op zeemeerminstaarten en zie je dit resultaat. Zowel de titel als de beschrijving van de link passen direct bij het zoekwoord.

De eenvoudigste manier om dit te doen is door in WordPress de plugin “Yoast” te installeren. Deze plugin maakt het super makkelijk om de weergave in de zoekresultaten te finetunen.

Na de installatie zie je onderaan iedere blog en pagina die je schrijft het volgende scherm:

Vul hier vervolgens een titel en een pakkende omschrijving in. Zodra het balkje rood wordt is de titel of omschrijving te lang, kort hem dan in.

Tot zover de tips. Heb je hulp nodig om jouw website hoger in Google te laten komen? Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

Wil je een berichtje ontvangen als er een nieuwe blog is?