Selecteer een pagina

Heb je een website of webshop en je wilt goed gevonden worden in Google dan zul je aan de slag moeten met content. Maar hoe kom je hieraan?

Iedere keer zelf iets nieuws verzinnen valt niet mee. Maar misschien dat deze tip jou ontzettend veel nieuwe content gaat opleveren!

Wist je dat er in Youtube een optie zit waarmee je met 1 druk op de knop de volledige video in tekst hebt?

Onderaan de video klik je op de drie zwarte puntjes en vervolgens op Transcript tonen.

Aan de rechtkant van de video verschijnt nu een scherm met daarin het transcript van de video.

Vervolgens klik je op de 3 zwarte puntjes bovenaan het transcript en vervolgens op Tijdstempels aan-/uitzetten.

Nu heb je de volledige tekst van de video zonder de tijden ervoor.

Deze tekst kopieer je naar je blog, herschrijft de zinnen iets en je hebt weer prachtige nieuwe content!

Hoe gebruik je Youtube video naar tekst op je website?

Je hebt nu dus een mogelijkheid om de volledige tekst van een youtube video om te kopiëren.

Je kunt hiervoor gebruik maken van video’s die je zelf op Youtube hebt staan. Maar misschien ken je een goede video op Youtube die gaat over de dienst of het product dat jij verkoopt.

Nu je ontzettend veel extra content tot je beschikking hebt is het belangrijk om deze op de juiste manier in te zetten voor je website.

Ga dus niet willekeurig allemaal teksten op je website zetten, structuur is van groot belang als je hoog in Google wilt komen.

Een voorbeeld:

Mijn dochters hebben een webshop MermaidSisters.nl waar ze onder andere zeemeermin staarten verkopen. Het hoofdonderwerp van de site is zeemeermin staarten. Deze zetten we in het hoofdmenu, onderaan de pagina (in de footer) en komt naar voren op de hoofdpagina zelf.

Ik heb een video gevonden over het wassen van een zeemeermin staart. Het transcript zet ik om in een goede SEO tekst en plaats ik op de site als subonderwerp voor zeemeermin staarten. In het menu hang ik deze onder het hoofdonderwerp zeemeermin staarten, Google snapt nu de relatie tussen beiden.

Vervolgens maak ik vanuit de nieuwe SEO tekst een verwijzing naar de hoofdpagina en plak deze onder de link zeemeermin staarten. Omgekeerd doe ik hetzelfde, vanaf zeemeermin staarten naar wastips.

Op deze manier creëer je een duidelijke hiërarchie in de zoekwoorden en verhoog je de kans om beter gevonden te worden in Google.

Heb je hulp nodig om jouw website of webshop hoger in Google te krijgen? Neem vrijblijvend contact met me op!

Zal ik je een berichtje sturen als er een nieuwe blog is?